Otkriveni počinitelji više kaznenih djela

Policija u Gvozdu otkrila je počinitelje dviju krađa, počinjenih u srpnju i kolovozu na bazenima……

Policija u Gvozdu otkrila je počinitelje dviju krađa, počinjenih u srpnju i kolovozu na bazenima u Topuskom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom iz Gvozda utvrđeno je da je 3. srpnja ukrao ruksak s osobnim dokumentima, novcem i dva ručna sata, koje je 37-godišnji vlasnik ostavio bez nadzora. Kriminalističkim istraživanjem nad drugim maloljetnikom, također s područja Gvozda, utvrđeno je da je u subotu, 7. kolovoza, iz novčanika kojeg je državljanka Austrije ostavila bez nadzora, ukrao oko 1200 kuna od kojih je veći dio potrošio. Zbog počinjenih krađa protiv obojice su podnesena posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.
          
Postupajući po prijavi da je u mjestu Komogovina, Općina Donji Kukuruzari, neutvrđenog dana od siječnja do travnja ove godine nepoznati počinitelj provalio u crkvu i ukrao motornu kosilicu, o čemu je policija obaviještena u ponedjeljak, 9. kolovoza, policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica proveli su jučer kriminalističko istraživanje nad dvojicom 23-godišnjaka s područja Sunje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nasilno otvorili prozor na crkvi na visini od 238 centimetara kroz koji su ušli u unutrašnjost i ukrali motornu kosilicu, koja je i pronađena pretragom doma od jednog od počinitelja te vraćena vlasniku. Protiv obojice počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.
        
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom maloljetnika s područja Novske utvrđeno je da su od 23. srpnja do 2. kolovoza provalili u pomoćno skladište nogometnog kluba u Bročicama, Grad Novska, i ukrali šest sanduka piva i stotinjak bočica bezalkoholnih pića. Zbog počinjene teške krađe protiv maloljetnika je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.
         
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe u pokušaju policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističko istraživanje nad troje počinitelja, 27-godišnjim Petrinjcem, 27-godišnjakom s područja Našica i 24-godišnjom Petrinjkom, te utvrdili da su u ponedjeljak, 9. kolovoza u poslijepodnevnim satima u Šašnoj Gredi provalili vrata na radioni trgovačkog društva u stečaju te sa zidova demontirali 16 radijatora, koje su zbog nailaska mještana ostavili na mjestu događaja. Zbog pokušaja teške krađe protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

 

Stranica