Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend
 
KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela, i to 12, počinjeno je na području Siska, osam kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, po dva na području Hrvatske Kostajnice i Novske, a jedno na području Gline.

Počinjeno je osam krađa, šest teških krađa, po četiri prijetnje i uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, utaja i protupravna naplata.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira, po tri počinjena na području Siska i Kutine, dva na području Petrinje te po jedno na području Sunje i Hrvatske Kostajnice, a u njima je sudjelovalo 18 počinitelja.

U tri događaja javni red i mir narušen je vikom i svađom, a u četiri događaja uslijedio je i fizički sukob u kojima su četiri počinitelja lakše ozlijeđena. Zabilježen je i po jedan slučaj naročito drskog ponašanja na javnom mjestu, omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti te držanja životinja bez nadzora.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv 18 počinitelja, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola. Jedan alkoholizirani počinitelj je zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u deset slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, po tri počinjena na području Siska i Kutine te po dva na području Novske i Petrinje, a u njima je sudjelovalo 14 počinitelja, od kojih devet pod utjecajem alkohola.

Pet počinitelja je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržano u policijskoj postaji, a tri su uhićena i dovedena na prekršajni sud.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 16 prometnih nesreća, šest na području Kutine, pet na području Siska, tri na području Novske te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

U pet nesreća s ozlijeđenim osobama dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok je sedam osoba lakše ozlijeđeno. U 11 nesreća nastala je samo materijalna šteta.

U pet nesreća sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola te su u jednoj od njih, koju je izazvala vozačica osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg, četiri osobe lakše ozlijeđene. Lakše je ozlijeđen i vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,87 g/kg te sletio s ceste u odvodni kanal. U nesreći koju je izazvao vozač automobila pod utjecajem alkohola od 2,2 g/kg nastala je samo materijalna šteta.



Stranica