Sažetak ostalih događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 11 kaznenih djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekla 24 sata

KRIMINALITET

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 11 kaznenih djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji.

Pet kaznenih djela počinjeno je na području Novske, dva na području Gline, a po jedno na području Siska, Sunje, Kutine i Hrvatske Kostajnice.

Počinjene su tri krađe, dva uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno kazneno djelo utaje, prijetnje, oduzimanja tuđe pokretne stvari, zlouporabe opojnih droga, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, počinjenih na području Kutine, Popovače, Petrinje, Dvora i Hrvatske Kostajnice, a u njima je sudjelovalo osam počinitelja.

U četiri događaja javni red i mir narušen je vikom i svađom, a u jednom od njih optužni prijedlog je podnesen i protiv konobarice koja je u ugostiteljskom objektu posluživala alkoholna pića muškarcu za kojeg je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 2,24 g/kg.

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica podnijeli su optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora protiv 70-godišnjaka čiji je pas jučer poslijepodne ušao u dvorište obiteljske kuće u Živaji, Općina Hrvatska Dubica, te ugrizao jednoipolgodišnju djevojčicu. Djevojčica je vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Hrvatska Kostajnica prevezena u sisačku bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobila lakše tjelesne ozljede, nakon čega je otpuštena na kućnu njegu. O događaju je obaviješten dežurni veterinar Veterinarske ambulante Donji Kukuruzari.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska i Petrinje, a u njima su sudjelovala dvojica počinitelja.

Jedan od počinitelja je uhićen i doveden na prekršajni sud, a drugi je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće, dvije na području Kutine i jedna na području Gline, a u njima je jedna osoba lakše ozlijeđena. U nesrećama nije utvrđena alkoholiziranost sudionika.



Stranica