Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 32 kaznena djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend
 
KRIMINALITET  

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 32 kaznena djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 14 kaznenih djela, sedam kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, četiri na području Petrinje, tri na području Novske te po dva na području Sunje i Gvozda.

Počinjeno je 12 krađa, sedam prijetnji, šest teških krađa te po jedno kazneno djelo teškog ubojstva, razbojstva, protuzakonitog lova, uništenja i oštećenja tuđe stvari, teške tjelesne ozljede, prijevare i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je deset narušavanja javnog reda i mira, po tri počinjena na području Siska i Kutine, dva na području Sunje i po jedno na području Petrinje i Gline.

U pet događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u četiri događaja vikom i svađom, a u jednom puštanjem preglasne glazbe kojom se remetio noćni mir okolnih stanara.

U ovim događajima sudjelovalo je 16 počinitelja, od kojih je deset bilo pod utjecajem alkohola. Dva alkoholizirana počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Kutine, dva na području Novske i po jedan slučaj na području Siska, Sunje i Petrinje.

Četiri počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud, a dva su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreća, 11 na području Siska, po tri na području Petrinje i Novske i jedna na području Kutine.

U dvije nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta.

U dvije nesreće, koje su za posljedicu imale samo materijalnu štetu, utvrđena je alkoholiziranost sudionika, a tri vozača su pobjegla s mjesta nesreće te su dvojica naknadno pronađena, dok se za jednim još traga. 



Stranica