Kutinska prometna policija provela akciju na autocesti

Slika PU_SiM/vijesti/2010/akcija_autocesta.jpg

Utvrđeno je 27 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene, zbog čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna, a kaznom od 1000 kuna kažnjeno je 6 vozača

Foto:  Ilustracija

U utorak, 28. rujna od 14 do 18 sati policijski službenici Postaje prometne policije Kutina, na dijelu autoceste A3 Bregana – Zagreb – Lipovac koju nadzire ova policijska postaja, proveli su akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja.

Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su uređajem za mjerenje brzine kretanja vozila MULTANOVA 6F te su „uhvatili“ 33 vozača koja se nisu pridržavala propisane brzine kretanja.                

Tako je utvrđeno 27 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene, radi čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna, dok je kaznom od 1000 kuna kažnjeno šest vozača koji su vozilom upravljali brzinom od 30 do 50 km/h većom od dopuštene. Rekorder ove akcije je hrvatski državljanin koji se vozilom kretao brzinom od 190 km/h.

Tijekom trajanja ove akcije policijski službenici su također jednog vozača kaznili zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva vozača zbog nepoštivanja prometnog znaka, tri zbog nepropisnog pretjecanja te jednog vozača zbog pogrešnog isključivanja, odnosno nekorištenja posebne trake za usporavanje prilikom isključivanja iz prometa na autocesti.

Ispitivanju alkoholiziranosti za vrijeme akcije podvrgnuta su 42 vozača te je tom prilikom kod jednog utvrđena koncentracija alkohola od 0,90 g/kg, zbog čega protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog te je isključen iz prometa.



Stranica