Aktivirao bombu

Slika PU_SiM/vijesti/2010/stoppolicijatraka.jpg

Jučer, 4. listopada oko 16.10 sati policiji u Hrvatskoj Kostajnici dojavljeno je da je u zgradi Gradskog poglavarstva na Trgu Kralja Tomislava 42-godišnji zaposlenik Poglavarstva

Foto:  Ilustracija

Jučer, 4. listopada oko 16.10 sati policiji u Hrvatskoj Kostajnici dojavljeno je da je u zgradi Gradskog poglavarstva na Trgu Kralja Tomislava 42-godišnji zaposlenik Poglavarstva aktivirao ručnu bombu.

Dolaskom policijske ophodnje utvrđena je istinitost dojave, a na  mjestu događaja obavljen je očevid u suradnji s djelatnikom protueksplozijske zaštite ove Policijske uprave.

Kriminalističkim istraživanjem i očevidom je utvrđeno da je počinitelj, zaposlenik poglavarstva na dugotrajnom bolovanju, ušao van radnog vremena u zgradu Gradskog poglavarstva, a potom u jednoj od kancelarija otvorio prozor te kroz njega na prostor između zgrade poglavarstva i ruševnog zida devastirane kuće bacio ručnu bombu.

Uslijed eksplozije na zgradi poglavarstva su razbijena četiri prozorska stakla.

U zgradi je pronađeno šest ručnih bomba, 12 spremnika za automatsku pušku, 426 komada streljiva te jedna školska ručna bomba i osigurač od ručne bombe.

Počinitelj je ubrzo uhićen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom policija nastavlja provođenje kriminalističkih istraživanja te će se danas po nalogu Županijskog suda u Sisku obaviti pretraga njegovog doma.



Stranica