Dvjema pretragama kuća pronađeno nezakonito oružje

Slika PU_SiM/vijesti/2010/oružjeMID2.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su temeljem naloga Županijskog suda u Sisku pretražili kuću u Gornjem Baćinu, općina Hrvatska Kostajnica 

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica su temeljem naloga Županijskog suda u Sisku pretražili kuću u Gornjem Baćinu, općina Hrvatska Dubica, a koju koristi 40-godišnji Zagrepčanin. Pretragom je pronađena i oduzeta puška s optičkim nišanom, prigušivač, oko 30 komada raznog streljiva, samostrel s 14 strijela i 19 komada raznog rogovlja divljači. Zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari on će biti kazneno prijavljen, dok će Upravi za lovstvo zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovu biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

 

U ranim jutarnjim satima u subotu u mjestu Osekovo, općina Popovača, 44-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.95 g/kg verbalno napao svoju 82-godišnju majku. Zbog opasnosti od daljnjeg nasilja on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja te će zbog obiteljskog nasilja biti prekršajno prijavljen. Zbog sumnje na nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari po nalogu Županijskog suda u Sisku pretražena mu je kuća, pri čemu je pronađena i oduzeta automatska puška, ručna bomba, 1.19 kg eksploziva protutenkovske mine, tri detonatorske kapisle, oko 400 cm sporogorućeg štapina i 218 komada raznog streljiva. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.



Stranica