Sažetak ostalih događaja

U protekla četiri dana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke počinjeno je 37 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji  

Sažetak ostalih događaja za protekla četiri dana

 

KRIMINALITET 

U protekla četiri dana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke počinjeno je 37 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 11 počinjeno je na području Kutine, potom deset na području Siska, po pet na području Novske i Petrinje, po dva na području Gline i Gvozda te po jedno na području Sunje i Hrvatske Kostajnice.

Počinjeno je po osam krađa i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda, pet teških krađa, četiri prijetnje, po dvije zlouporabe opojnih droga i nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te po jedan pokušaj ubojstva, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, tjelesna ozljeda, protuzakoniti lov, povreda dužnosti uzdržavanja, utaja, uništenje i oštećenje tuđe stvari i kazneno djelo povrede prava na rad i drugih prava iz rada.

 

JAVNI RED I MIR   

Zabilježeno je devet narušavanja javnog reda i mira i to po dva na području Kutine i Petrinje te po jedno na području Siska, Novske, Sunje, Gline i Hrvatske Kostajnice.

U četiri slučaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a zabilježena su i dva fizička sukoba te po jedan slučaj omalovažavanja i vrijeđanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu, puštanja preglasne glazbe te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti.

Ove prekršaje počinilo je 12 počinitelja, od kojih je pet bilo pod utjecajem alkohola. Zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira četiri alkoholizirana počinitelja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Zabilježeno je 12 slučajeva obiteljskog nasilja, od kojih četiri u Sisku, tri u Kutini, po dva u Petrinji i Novskoj i jedan u Sunji.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv 17 počinitelja, od koji su četiri uhićena i dovedena na prekršajni sud, a također četvorica su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća i to šest na području Kutine, četiri na području Siska, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Novske, Petrinje i Gline.

U tri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok su tri osobe lakše ozlijeđene, a u 12 nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Alkoholiziranost je utvrđena kod jednog sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom na području Kutine i to u koncentraciji od 1.59 g/kg.

Tri sudionika pobjegla su s mjesta nesreća te su dva naknadno pronađena, dok se za jednim još traga.



Stranica