Sažetak ostalih događaja

Proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 39 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji  

Sažetak ostalih događaja za protekli produženi vikend

 

KRIMINALITET                                                                

Proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 39 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.        

Najviše kaznenih djela i to 17 počinjeno je na području Kutine, potom sedam na području Siska, šest na području Novske, tri na području Gline, po dva na području Petrinje i Gvozda te po jedno na području Dvora i Hrvatske Kostajnice.            

Počinjeno je 15 krađa, deset prijetnji, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedna teška tjelesna ozljeda, povreda dužnosti uzdržavanja, utaja, prijevara, krivotvorenje isprave, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, teška krađa, zlouporaba opojnih droga, napad na službenu osobu i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

 

JAVNIRED I MIR

Zabilježeno je 15 narušavanja javnog reda i mira, od kojih šest na području Siska, četiri na području Kutine, po dva na području Novske i Petrinje te jedno na području Gvozda.

U sedam slučajeva javni red i mir narušen je vikom i galamom, u pet fizičkim sukobima, a evidentirana su i po dva slučaja puštanja preglasne glazbe te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti. U jednom slučaju, prilikom uspostave javnog reda i mira, policajci su utvrdili i jedan prekršaj počinjen točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.

Zbog narušavanja javnog reda i mira optužni prijedlozi podneseni su protiv 27 počinitelja ovih prekršaja.

Od ukupnog broja počinitelja desetorica su bila pod utjecajem alkohola, a zbog opasnosti od daljnjeg remećenja javnog reda i mira petorica od njih su zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u 13 slučajeva obiteljskog nasilja, od kojih su četiri počinjena na području Siska, tri na području Kutine, po dva na području Petrinje i Novske te po jedno na području Sunje i Gvozda.

U počinjenju ovih prekršaja sudjelovao je 21 počinitelj, od kojih je osam bilo pod utjecajem alkohola u koncentracijama između 0,65 i 4,46 promila. 

Osam počinitelja odmah je uhićeno i dovedeno nadležnim prekršajnim sudovima, tri alkoholizirana počinitelja zbog opasnosti od daljnjeg nasilja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

 

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 32 prometne nesreće i to 14 na području Kutine, po pet na području Siska, Novske i Petrinje, dvije na području Hrvatske Kostajnice i jedna na području Gvozda.

U sedam prometnih nesreća s nastradalima, dvije su osobe zadobile teže, a šest osoba lakše tjelesne ozljede. Kod jedne teže ozlijeđene osobe radi se o ozljedama opasnim po život. U 25 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Tri sudionika prometnih nesreća na području Siska, Kutine i Novske pobjegla su s mjesta događaja i za njima se još traga.

Pod utjecajem alkohola bila su četiri sudionika prometnih nesreća i to dva na području Siska te po jedan na području Kutine i Petrinje.

Najveći stupanj alkoholiziranosti, i to od 2,18 promila, izmjeren je kod 38-godišnjeg motocikliste s područja Popovače koji je u nedjelju, 31. listopada oko 8.10 sati, upravljajući motociklom kroz mjesto Novo Selo Palanječko, Grad Sisak, pri pretjecanju osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka na punoj uzdužnoj crti, motociklom udario u stražnji dio automobila, a potom sletio u desni odvodni kanal i lakše se ozlijedio. Zbog počinjenih prometnih prekršaja biti će prekršajno prijavljen.



Stranica