Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 27 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend

KRIMINALITET          

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 27 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Osam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, šest na području Petrinje, pet na području Kutine, tri na području Novske, po dva na području Gline i Gvozda te jedno na području Dvora.

Počinjeno je osam teških krađa, šest prijetnji, pet krađa, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedna teška tjelesna ozljeda, zlouporaba opojnih droga, krivotvorenje isprave i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira od kojih tri na području Petrinje, dva na području Novske te po jedno na području Siska i Gvozda.

U tri slučaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, u dva fizičkim sukobima, a po jedan prekršaj počinjen je neovlaštenim pucanjem iz vatrenog oružja na javnom mjestu, omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti te reproduciranjem preglasne glazbe iz osobnog automobila.

U narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je 12 počinitelja, od kojih osam alkoholiziranih. Zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira dvojica alkoholiziranih počinitelja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u 12 slučajeva nasilnog ponašanja u obitelji, od kojih je šest počinjeno na području Siska, tri na području Petrinje, dva na području Kutine i jedno na području Novske.

U počinjenju ovih prekršaja sudjelovalo je 16 počinitelja, od kojih osam alkoholiziranih.

Protiv svih počinitelja slijede optužni prijedlozi, a sedam počinitelja je odmah uhićeno i dovedeno nadležnim prekršajnim sudovima. Dva alkoholizirana počinitelja zbog opasnosti od daljnjeg nasilja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja, a dva su temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena na bolničko liječenje.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća i to pet na području Kutine, tri na području Siska, po dvije na području Novske i Petrinje te jedna na području Sunje.

U šest nesreća s nastradalima jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, dok je lakše ozlijeđeno osam osoba, a u sedam nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bilo je šest sudionika prometnih nesreća i to četiri na području Kutine te po jedan na području Sunje i Petrinje. Kod njih su utvrđene koncentracije alkohola između 0,68 i 2,32 promila, a u nesrećama s alkoholiziranim sudionicima lakše su ozlijeđene dvije osobe.

Sudionik jedne nesreće na kutinskom području pobjegao je s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen. 



Stranica