Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend

 

KRIMINALITET                                                                   

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, pet na području Siska te tri na području Petrinje.

Počinjeno je pet krađa, tri teške krađe, po dvije prijetnje i zlouporabe opojnih droga te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira, od kojih su po dva počinjena na području Siska, Kutine i Novske te jedno na području Petrinje.

U tri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, u dva omalovažavanjem i vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu, dok je po jedan prekršaj počinjen razbijanjem čaša i boca u ugostiteljskom objektu te točenjem alkoholnih pića maloljetnim osobama.

U narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je 13 počinitelja, od kojih su tri bila pod utjecajem alkohola, a jedan je zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Proteklog vikenda policijski službenici intervenirali su u pet slučajeva obiteljskih nasilja, od kojih su tri počinjena na području Kutine te po jedno na području Novske i Petrinje.

U ovim događajima nasilnički se ponašalo osam počinitelja, od kojih su tri bila pod utjecajem alkohola.

Jedan počinitelj je odmah uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud, dok su dva počinitelja zadržana na triježnjenju u prostorijama policije.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća i to pet na području Siska te po jedna na području Kutine, Novske, Petrinje i Dvora.

U jednoj nesreći lakše je ozlijeđena jedna osoba, dok je u osam nesreća počinjena samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bila su četiri sudionika, a jedan sudionik koji je pobjegao s mjesta nesreće naknadno je pronađen.



Stranica