Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 3. do 9. siječnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 48 kaznenih djela, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji.

Pregled događaja za protekli tjedan

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 3. do 9. siječnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 48 kaznenih djela, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 19 počinjeno je na području Siska, potom 11 na području Petrinje, po šest na području Kutine i Novske, tri na području Sunje, dva na području Gline te jedno na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Dvora i Gvozda kaznena djela nisu evidentirana.

Zabilježeno je 13 krađa, devet teških krađa, sedam prijetnji, po tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, tjelesne ozljede i protuzakonita lova, po dvije utaje i prijevare u gospodarskom poslovanju te po jedno razbojstvo, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i nasilničko ponašanje.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 21, od kojih su 12 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 19 narušavanja javnog reda i mira i to šest na području Petrinje, po pet na području Siska i Kutine, dva na području Gline te jedno na području Sunje, dok na području Novske, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 29 počinitelja, od kojih je 12 bilo pod utjecajem alkohola, a četiri su zadržana u policijskoj postaji.

U deset slučajeva javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u sedam slučajeva svađom i vikom, u dva omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te u po jednom slučaju preglasnim puštanjem glazbe i pucanjem na javnom mjestu.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano 12 narušavanja, za što je prijavljeno 20 počinitelja.           

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 24 slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u deset slučajeva na području Siska, u pet na području Kutine, tri na području Petrinje, dva na području Novske te u po jednom slučaju na području Sunje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, dok na području Dvora nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovalo je 29 počinitelja, od kojih je 18 bilo pod utjecajem alkohola, 16 je uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, tri su zadržana u policijskoj postaji, a također tri temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena su na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo deset počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodila 31 prometna nesreća, od kojih 16 na području Siska, po pet na području Kutine i Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Dvora, dok na području Gline i Gvozda nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 11 nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe zadobile teške, a 11 osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 20 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom svi pronađeni.

Najviše prometnih nesreća i to deset dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom po tri zbog nedržanja strane kretanja, nepoštivanja prednosti prolaza,nepropisne vožnje unazad itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je utorkom, petkom i subotom - po šest, zatim srijedom - pet, ponedjeljkom - četiri, nedjeljom - tri te četvrtkom - jedna prometna nesreća.

U deset prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u po tri nesreće na području Siska, Kutine i Petrinje te jednoj na području Sunje.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna,15 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teško, a četiri su lakše ozlijeđene, dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice koja su počinila dva hrvatska državljana. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 200 kutija cigareta i 120 tableta s popisa droga.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani nezakoniti prelasci niti povrede državne granice.



Stranica