Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 10. do 16. siječnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 58 kaznenih djela, od kojih su 34 počinili nepoznati počinitelji.

Pregled događaja za protekli tjedan

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 10. do 16. siječnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 58 kaznenih djela, od kojih su 34 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 22počinjena su na području Siska, potom 12 na području Kutine, sedam na području Novske, po četiri na području Gline i Hrvatske Kostajnice, tri na području Gvozda te po dva na području Sunje, Petrinje i Dvora.

Zabilježena je 21 krađa, 14 teških krađa, pet prijetnji, po četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te po jedna zlouporaba opojnih droga, povreda dužnosti uzdržavanja, krivotvorenje isprava, tjelesna ozljeda, protuzakoniti lov i krivotvorenje službene isprave.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikendaje zabilježeno 19, od kojih su 12 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno deset narušavanja javnog reda i mira i to tri na području Petrinje, dva na području Siska te po jedno na području Kutine, Novske, Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, dok na području Sunje i Dvora narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju su sudjelovala 22 počinitelja, od kojih je 17 bilo pod utjecajem alkohola, jedan je zadržan u policijskoj postaji, a također jedan temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten je na bolničko liječenje.

U po četiri slučaja javni red i mir narušen je svađom i vikom te fizičkim sukobom, u dva slučaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te u jednom slučaju preglasnim puštanjem glazbe.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano šest narušavanja, za što je prijavljeno 14 počinitelja.           

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 12 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u po tri slučaja na području Siska i Kutine, u dva na području Petrinje te u po jednom slučaju na području Sunje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, dok na području Novske i Dvora nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovalo je 15 počinitelja, od kojih je deset bilo pod utjecajem alkohola, šest je uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, tri su zadržana u policijskoj postaji, a dva temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena su na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo sedam počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodila 30 prometnih nesreća, od kojih 13 na području Siska, pet na području Kutine, četiri na području Novske, po tri na području Petrinje i Sunje te dvije na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Gline, Gvozda i Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je osam nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba zadobilo teške, a također pet osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 22 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

U osam prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te je naknadnim radompronađeno šest odbjeglih vozača, dok se za ostalima i dalje traga.                     

Najviše prometnih nesreća i to devet dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom sedam zbog nedržanja strane kretanja, po dvije zbog nepoštivanja prednosti prolaza i nepropisnog mimoilaženja itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je subotom - osam, zatim srijedom - pet, ponedjeljkom, petkom i nedjeljom - po četiri, utorkom - tri te četvrtkom - dvije prometne nesreće.

U tri prometne nesreće utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u po jednoj nesreći na području Siska, Sunje i Hrvatske Kostajnice.                      

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 17 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teško, a jedna je lakše ozlijeđena, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

Planirane akcije u prometu

S petka na subotu, 21./22. siječnja te sa subote na nedjelju,22./23. siječnja, od kasnih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedene akcije „Noć bez alkohola“.

Obje akcije biti će provedene u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom zagrebačkom, a sa subote na nedjelju, 22./23. siječnja i s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

 

GRANICA

Proteklog tjedna na području Policijske uprave sisačko-moslavačke nisu zabilježena krijumčarenja preko granice, kao niti nezakoniti prelasci i povrede državne granice.



Stranica