Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 17. do 23. siječnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 69 kaznenih djela

Pregled događaja za protekli tjedan

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 17. do 23. siječnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 69 kaznenih djela, od kojih su 34 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 20 počinjeno je na području Siska, potom 13 na području Kutine, 12 na području Novske, osam na području Petrinje, sedam na području Gline, po tri  na području Dvora i Gvozda, dva na području Hrvatske Kostajnice i jedno na području Sunje.  

Zabilježeno je 29 krađa, devet teških krađa, osam prijetnji, pet tjelesnih ozljeda, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, po tri prijevare i izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, po dva protuzakonita lova i pronevjere, te po jedno nasilničko ponašanje u obitelji, zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe, utaja i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 24, od kojih su 14 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno sedam narušavanja javnog reda i mira, od koji tri na području Siska, dva na području Petrinje, te po jedno na području Kutine i Novske, dok na području Sunje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda  narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 10 počinitelja, od kojih je šest bilo pod utjecajem alkohola,a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

U četiri slučaja javni red i mir narušen je omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, u dva slučaja svađom i vikom,  te u po jednom slučaju fizičkim sukobom i držanjem životinja bez nadzora.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda su evidentirana dva narušavanja, za što su prijavljena tri počinitelja.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u po dva na području Siska i Novske, te po jednom na području Kutine, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Dvora i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovalo je osam počinitelja, od kojih su četvorica uhićena i uz optužni prijedlog dovedena na prekršajni sud, dva su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježena su tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima su sudjelovala trojica počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 27 prometnih nesreća, od kojih 17 na području Siska, četiri na području Novske, tri na području Kutine, dvije na području Petrinje te jedna na području Gline, dok na području Gvozda, Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je pet nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a šest osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 22 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađena trojica vozača, dok se za ostalima i dalje traga.                    

Najviše prometnih nesreća i to deset dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom po tri zbog nedržanja strane kretanja, nepoštivanja prednosti prolaza, nepropisne vožnje unazad itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je subotom - sedam, potom utorkom - šest, srijedom i petkom - po pet, četvrtkom - tri te ponedjeljkom – jedna dok u nedjelju nije bilo evidentiranih prometnih nesreća.

U tri prometne nesreće utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u dvije nesreće na području Novske te u jednoj na području Siska.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 11 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U jednoj nesreći jedna je osoba teško, a dvije osobe su lakše ozlijeđene, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su dva slučaja krijumčarenja preko državne granice koje su počinili jedan hrvatski i jedan bosanskohercegovački državljanin. Hrvatski državljanin je pokušao prokrijumčariti 30 kutija cigareta, dok je bosanskohercegovački državljanin pokušao prokrijumčariti nož.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani nezakoniti prelasci i povrede državne granice.



Stranica