Radi naplate duga pucao mu pred kućom

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Zbog pokušaja protupravne naplate policijski službenici Policijske postaje Petrinja proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim muškarcem

Foto: Ilustracija 

 

Zbog pokušaja protupravne naplate policijski službenici Policijske postaje Petrinja proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim muškarcem s područja Popovače.

Istraživanjem je utvrđeno da je 36-godišnjak u ponedjeljak, 24. siječnja oko 20.30 sati radi naplate duga od 40-godišnjeg Petrinjca, a koji je nastao zbog neriješenih imovinsko-pravnih poslova pri kupnji nekretnina u iznosu od 660 tisuća kuna, svojim osobnim automobilom došao u Petrinju do obiteljske kuće 40-godišnjeg muškarca.

Zaustavivši vozilo ispred kuće počeo je vikati i prijetiti te je iz pištolja kojeg legalno posjeduje u zrak ispalio 16 hitaca.

Budući nije uspio naplatiti svoj dug 36-godišnjak se udaljio s mjesta događaja i sam pristupio u petrinjsku policiju gdje je i uhićen te su od njega oduzeti pištolj iz kojeg je pucao i revolver kojeg također legalno posjeduje.

Pretragom njegovog osobnog automobila te obiteljske kuće u Popovači pronađen je i oduzet još jedan pištolj s dva spremnika bez streljiva.

Zbog ovog kaznenog djela 36-godišnjak je kazneno prijavljen dok je zbog neovlaštenog pucanja protiv njega podnesen optužni prijedlog.



Stranica