Autocestom vozio 237 km/h

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/autoPolUnutra.jpg

Jučer, 13. veljače oko 16.10 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac (kod Novske), prilikom redovnog nadzora prometa, policijski službenici Postaje prometne policije

Foto: Ilustracija

Jučer, 13. veljače oko 16.10 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac (kod Novske), prilikom redovnog nadzora prometa, policijski službenici Postaje prometne policije Kutina su sa službenim vozilom za nadzor brzine kretanja, tzv. presretačem, u prometnom prekršaju evidentirali osobni automobil marke Mercedes koji se brzinom od 237 km/h kretao iz smjera Slavonskog Broda u smjeru Zagreba, iako je na tom dijelu autoceste zbog neravnina na kolniku i stanja kolnika (mokar) najveća dopuštena brzina bila ograničena prometnim znakom na 100 km/h. Po zaustavljanju automobila policijski službenici su utvrdili da je vozač 40-godišnji državljanin Slovenije kojemu je zbog ovog prekršaja izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna od 7 000 kuna, a izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

 Istog dana oko 17.05 sati na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 kod mjesta Lipovljani presretač je u prometnom prekršaju uhvatio osobni automobil također marke Mercedes kojim je u smjeru Zagreba brzinom od 212 km/h upravljao 36-godišnji državljanin Srbije. Provedenim prekršajnim postupkom njemu je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna u iznosu od 3 000 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.



Stranica