Pretragama kuća pronađno oružje i jelensko rogovlje

Slika PU_SiM/vijesti/2010/oružjeMID2.jpg

U Pedlju su policijski službenici pronašli jednu kuburu ručne izrade, koja je od vlasnika kuće oduzeta, dok je u Gornjoj Jelenskoj u jednoj kući pronađena poluautomatska puška sa spremnikom i 5 komada streljiva, a u drugoj kući jedna puška s optičkim ciljnikom i 95 komada streljiva te ručno prerađeni prigušivač.

Foto:  Ilustracija

Po nalozima za pretragu jučer su u Gornjoj Jelenskoj, Općina Popovača izvršene dvije pretrage, a u mjestu Pedalj, Općina Dvor, jedna pretraga obiteljske kuće.

U Pedlju su policijski službenici pronašli jednu kuburu ručne izrade, koja je od vlasnika kuće oduzeta, dok je u Gornjoj Jelenskoj u jednoj kući pronađena poluautomatska puška sa spremnikom i 5 komada streljiva, a u drugoj kući jedna puška s optičkim ciljnikom i 95 komada streljiva te ručno prerađeni prigušivač. U toj su kući pronađeni i rogovi jelena tzv. nepravilni dvanaesterac i preparirana glava srneće divljači.

Svi pronađeni predmeti od vlasnika kuća su oduzeti te su protiv njih podnesene prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok će vezano za zadnji slučaj zbog prekršaja iz Zakona o lovstvu lovnom inspektoru biti proslijeđena obavijest o počinjenom prekršaju.



Stranica