Prevaren oko posudbe novca

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da se oštećeni početkom prosinca 2010. godine javio na oglas za posudbu novca te mu je osumnjičeni obećao isplatu 10 tisuća kuna. Tom je prilikom oštećenog lažno uvjerio da mu je uplatio policu životnog osiguranja i od njega tražio da na račun u jednoj banci uplati tisuću kuna radi realizacije traženog kredita, što je oštećeni i

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja su u suradnji s policijskim službenicima II Policijske postaje Zagreb proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je na štetu 28-godišnjeg Petrinjca počinio prijevaru.

Istraživanjem je utvrđeno da se oštećeni početkom prosinca 2010. godine javio na oglas za posudbu novca te mu je osumnjičeni obećao isplatu 10 tisuća kuna. Tom je prilikom oštećenog lažno uvjerio da mu je uplatio policu životnog osiguranja i od njega tražio da na račun u jednoj banci uplati tisuću kuna radi realizacije traženog kredita, što je oštećeni i učinio, no dogovoreni kredit nikada nije dobio.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 33-godišnjak na sličan način već počinio više kaznenih djela prijevare na području policijskih uprava Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske, radi čega će biti kazneno prijavljen.



Stranica