Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 7. do 13. ožujka 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 72 kaznena djela, od kojih su 35 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak događaja u proteklih tjedan dana 

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 7. do 13. ožujka 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 72 kaznena djela, od kojih su 35 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 23 počinjeno je na području Siska, potom 19 na području Kutine, po sedam na području Novske i Petrinje, po pet na području Gline i Hrvatske Kostajnice, po tri na području Dvora i Gvozda, dok na području Sunje kaznena djela nisu evidentirana. 

Zabilježena je 31 krađa, 13 teških krađa, deset prijetnji, pet uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri utaje, dvije tjelesne ozljede te po jedna prijevara, zlouporaba opojnih droga, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti, krivotvorenje službene isprave, posebni slučajevi krivotvorenja isprave, prijevara u gospodarskom poslovanju te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda zabilježeno je 30 djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 19 narušavanja javnog reda i mira, od kojih pet na području Petrinje, po četiri na području Siska i Kutine, dva na području Gline te po jedno narušavanje na području Sunje, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, dok na području Novske narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 38 počinitelja, od kojih je 18 bilo pod utjecajem alkohola, a šest ih je zadržano u policijskoj postaji. 

U po devet slučajeva javni red i mir narušen je svađom i vikom te fizičkim sukobom te u po jednom slučaju omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, puštanjem preglasne glazbe, točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola te naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano 12 narušavanja, za što je prijavljeno 26 počinitelja.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u po dva slučaja na području Siska i Novske te u  jednom slučaju na području Dvora, dok na području Sunje, Kutine, Petrinje, Gline,  Hrvatske Kostajnice i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovalo je šest počinitelja, od kojih su četiri uhićena i uz optužni prijedlog dovedena na prekršajni sud, tri su bila pod utjecajem alkohola, a jedan počinitelj je zadržan u policijskoj postaji.

Tijekom vikenda zabilježena su tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima su sudjelovala tri počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama je evidentirano 36 prometnih nesreća, od kojih 13 na području Siska, devet na području Kutine, po četiri na području Petrinje i Gline, tri na području Gvozda, dvije na području Hrvatske Kostajnice te jedna na području Novske, dok na području Sunje i Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je devet nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško, a osam lakše ozlijeđeno, dok je u 27 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađena četiri odbjegla vozača, dok se za jednim i dalje traga.                     

Najviše prometnih nesreća i to deset dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom šest zbog nepoštivanja prednosti prolaza, četiri zbog nedržanja strane kretanja, tri zbog nedržanja potrebnog razmaka itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je utorkom - sedam, zatim ponedjeljkom, petkom i subotom - po šest, srijedom i četvrtkom - po četiri te nedjeljom - tri prometne nesreće.

U sedam prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u tri nesreće na području Siska te u po jednoj na području Kutine, Gvozda, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 15 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama tri su osobe teško, a dvije lakše ozlijeđene, dok je u 11 nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su tri slučaja krijumčarenja preko državne granice koja su počinili po jedan hrvatski, slovenski i austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 76 kutija cigareta i 61 tabletu s popisa droga.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani nezakoniti prelasci niti povrede državne granice.



Stranica