Uhvaćen u protuzakonitom ribolovu

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Pol_kombi.jpg

Jučer, 24. ožujka u prijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Novska su kod mjesta Mlaka zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji mještanin

Foto: Ilustracija 

Jučer, 24. ožujka u prijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Novska su kod mjesta Mlaka zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji mještanin, a u auto-prikolici, koja je bila pridodana njegovom vozilu, uočena je veća količina ribe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 50-godišnjak u jutarnjim satima tog dana na području mjesta Mlaka, Općina Jasenovac, na rijeci Strug u Parku prirode Lonjsko polje,  bez posebne dozvole i za vrijeme zabrane izlova ribe deverike, mrežom ulovio 192 kilograma razne slatkovodne ribe, od čega 119 riba deverike.

Sva riba je od njega oduzeta i predana odgovornoj osobi Parka prirode, a policijski službenici će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog protuzakonitog ribolova.



Stranica