Nasilje u obitelji i zapuštanje djece

Slika PU_SiM/vijesti/2010/nasiljeUobitelji.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica proveli su kriminalistička istraživanja nad 42-godišnjakom s područja Općine Donji Kukuruzari zbog sumnje da je na štetu svoje nevjenčane supruge

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica proveli su kriminalistička istraživanja nad 42-godišnjakom s područja Općine Donji Kukuruzari zbog sumnje da je na štetu svoje nevjenčane supruge i njihovo šestero maloljetne djece počinio kaznena djela nasilničkog ponašanja u obitelji te zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.

Istraživanjima je utvrđeno da se osumnjičeni od sredine 2009. do sredine 2010. godine nasilnički ponašao prema supruzi vrijeđajući je pogrdnim riječima, a znao ju je i fizički napadati, ponekad i pred djecom, na koji ju je način dovodio u ponižavajući položaj. Nije održavao stambene prostorije te se za djecu nije brinuo i nije osiguravao njihove egzistencijalne potrebe, a zbog neplaćanja računa u kući im je isključena električna energija. Zbog svega navedenog nadležni Centar za socijalnu skrb izdvojio je djecu iz obitelji.

Nakon podnesene kaznene prijave Policijska postaja Hrvatska Kostajnica ovaj je tjedan zaprimila obavijest Općinskog državnog odvjetništva u Sisku da je protiv osumnjičenog 42-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog kaznenih djela nasilničko ponašanje u obitelji i zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe.



Stranica