U Kutini održana akcija „SIGURNO S KACIGOM NA GLAVI – 2011“

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/KTsigurnoSkacigom/slika1.jpg

Foto:  PPrP Kutina

 

Kako bi svoje sugrađane, a ponajviše djecu, upozorili te ih podsjetili na sigurno prometovanje biciklista u cestovnom prometu, ispred robne kuće u Kolodvorskoj ulici u Kutini održana je preventivna aktivnost pod nazivom Sigurno s kacigom na glavi – 2011.

Tom su prilikom načelnik Postaje prometne policije Kutina Vjekoslav Štingl i kutinski gradonačelnik Davor Žmegač djeci 1. i 2. razreda osnovnih škola Zvonimira Franka i Stjepana Kefelje podijelili zaštitne kacige za bicikliste te reflektirajuće prsluke i prigodne majice, što je bilo osigurano u suradnji i kroz rad Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta Grada Kutine.

Djeci i roditeljima tom je prilikom skrenuta pozornost na obvezu korištenja zaštitne kacige prilikom upravljanja biciklom na cesti, kao i na nošenje reflektirajućih prsluka kako bi bili što uočljiviji.

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina iskoristili su prigodu i izložili svoje službeno policijsko vozilo i motocikl, uređaje za ispitivanje prisutnosti alkohola te su okupljenim građanima dijelili razne promidžbene materijale, odnosno brošure i letke izrađene na temu prevencije korištenja sigurnosnog pojasa, vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisne brzine kretanja vozila.

U akciju su bili uključeni i članovi Moto-kluba Vilenjaci iz Kutine koji su svojom nazočnošću željeli potvrditi dobru suradnju s prometnom policijom te naglasili potrebu korištenja zaštitne kacige za vozače mopeda i motocikala, a građane su upoznavali i sa svojom ulogom i nastojanjima što boljeg promicanja prometne kulture među svim sudionicima u prometu.



Stranica