U Sisku održana akcija „SIGURNO DO CILJA I NA DVA KOTAČA - 2011“

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/SigurnoDoCilja/glavna1.jpg

Foto:  Autoklub Sisak

U subotu, 16. travnja od 12 do 15 sati u Sisku je održana preventivna akcija pod nazivom „SIGURNO DO CILJA I NA DVA KOTAČA – 2011“.

Oko podneva na prostoru ispred Autokluba Sisak okupilo se 50-tak motociklista i mopedista, članova moto-klubova s područja Sisačko-moslavačke županije, te je zajedno s nadzornikom Stanice za tehnički pregled vozila Autocentar Pall iz Siska izvršen kraći vizualni tehnički pregled njihovih motocikala i mopeda.

Tom su prilikom utvrđeni manji nedostaci koji su se uglavnom odnosili na slabo vidljive (savinute) registarske pločice, na postavljanje naljepnica na površinu registarske pločice, nepravilno isticanje naljepnice važenja tehničkog pregleda, dok je na nekoliko motocikala uočena istrošenosti gazećeg sloja gume. Nakon toga ispitivala se i razina buke ispušnog sustava.

Potom su policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa ove policijske uprave održali kraće edukativno predavanje na temu povećanja razine sigurnosti prilikom sudjelovanja u prometu na cesti, uz kraći osvrt na statističke podatke o broju prometnih nesreća i njihovih posljedica, a u kojima su tijekom 2010. godine sudjelovali upravo vozači motocikala i mopeda.

Na kraju je na poligonu ispred Autokluba održano natjecanje u spretnosti vožnje motociklom, a trojici najuspješnijih, koji dolaze iz redova Motokluba Siscia iz Siska, uručene su prigodne nagrade, tj. motoristički prsluci.

 

Vezana vijest: 15.4.2011. Sisak: Najava akcije „SIGURNO DO CILJA I NA DVA KOTAČA – 2011.“



Stranica