Dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom

Slika PU_SiM/vijesti/2010/rame_polic.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da je on u nedjelju, 24. travnja u popodnevnim satima u Capraškim Poljanama u Sisku iz otključane šupe ukrao tri ribička štapa vrijedna oko 1 500 kuna, dok je s nedjelje na ponedjeljak, 24./25. travnja u Ulici braće Bobetko u Sisku, iz otključanog mjesnog doma, ukrao prijenosno računalo vrijednosti oko 3 tisuće kuna. Ukradene predmete na području Siska preprodao je trećim osobama, od kojih su ih policijski službenici oduzeli i vratili vlasnicima.

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su u nazočnosti djelatnika Centra za socijalnu skrb nad 15-godišnjim Siščaninom proveli kriminalistička istraživanja zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela krađe te kazneno djelo oduzimanje tuđe pokretne stvari.

Istraživanjem je tako utvrđeno da je on u nedjelju, 24. travnja u popodnevnim satima u Capraškim Poljanama u Sisku iz otključane šupe ukrao tri ribička štapa vrijedna oko 1 500 kuna, dok je s nedjelje na ponedjeljak, 24./25. travnja u Ulici braće Bobetko u Sisku, iz otključanog mjesnog doma, ukrao prijenosno računalo vrijednosti oko 3 tisuće kuna. Ukradene predmete na području Siska preprodao je trećim osobama, od kojih su ih policijski službenici oduzeli i vratili vlasnicima.

Nadalje je utvrđeno da je ovaj maloljetnik 5. travnja u večernjim satima u Petrinjskoj ulici u Sisku, na parkiralištu ispred jednog trgovačkog centra, odvezao parkirani, nezaključani i s ključem u kontakt bravi osobni automobil marke Ford Escort sisačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 61-godišnjeg muškarca s područja Siska, a kojeg su dva dana kasnije u Capraškim Poljanama pronašli sisački policajci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 15-godišnji maloljetnik je predan u Dom za odgoj djece i mladeži u Dugavama te će protiv njega zbog ovih kaznenih djela biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku.



Stranica