Sisak: NAJAVA AKCIJE stjecanja prava na upravljanje biciklom

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Prometna Sisak/Djeca biciklisti/Djeca_bic.1.jpg

U četvrtak, 5. svibnja s početkom u 13 sati policijski službenici Postaje prometne policije Sisak će u suradnji s Autoklubom Sisak i jednom osiguravajućom kućom, na prostoru Osnovne škole Galdovo, koja ima i prometni poligon za obuku malih vozača, provesti akciju usmjerenu na stjecanje prava na samostalno upravljanje biciklom na cesti

Foto:  PPrP Sisak

U četvrtak, 5. svibnja s početkom u 13 sati policijski službenici Postaje prometne policije Sisak će u suradnji s Autoklubom Sisak i jednom osiguravajućom kućom, na prostoru Osnovne škole Galdovo, koja ima i prometni poligon za obuku malih vozača, provesti akciju usmjerenu na stjecanje prava na samostalno upravljanje biciklom na cesti.

Nastavak je to sličnih akcija „Sigurno u prometu“ koje su 18. i 19. travnja ove godine u suradnji s Postajom prometne policije Sisak proveli Autoklub Sisak i Udruga pedagoga tehničke kulture Sisak u dvjema sisačkim osnovnim školama – Komarevo i 22. lipnja.

 

Tada su u tim školama organizirani ispiti za vozače bicikala u cilju stjecanja Potvrde o osposobljenosti, te je 80-ero učenika u dobi od 9 do 14 godina steklo pravo na samostalno upravljanje biciklom na cesti.

Ovakve akcije sisačka prometna policija provodi kako bi naši najmlađi bili što pripremljeniji za samostalno sudjelovanje u prometu te pažljivi, a samim tim i sigurni kada svojim biciklima izađu na ulicu i potpuno ravnopravno s ostalim vozilima i vozačima sudjeluju u prometu.                       

Molimo predstavnike medija da sutra, 5. svibnja prigodno poprate najavljenu akciju.



Stranica