Kutina: Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Slika PU_SiM/vijesti/novcanice200.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da je on kao odgovorna osoba, odnosno direktor tvrtke sa sjedištem u Popovači, za obračunsko razdoblje od kraja srpnja 2008. do kraja kolovoza 2009. godine sastavljao prijave poreza na dodanu

Foto: Ilustracija

 

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policije uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim muškarcem iz Popovače zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Istraživanjem je utvrđeno da je on kao odgovorna osoba, odnosno direktor tvrtke sa sjedištem u Popovači, za obračunsko razdoblje od kraja srpnja 2008. do kraja kolovoza 2009. godine sastavljao prijave poreza na dodanu vrijednosti i poreza na dobit neistinitog sadržaja.

Takve je prijave vlastoručno potpisao i predao nadležnoj poreznoj upravi i na taj način svojoj tvrtci pribavio protupravnu imovinsku korist i oštetio državni proračun Republike Hrvatske za 837 561 kunu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.



Stranica