Postupanja policije na "Dan maturanata"

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Maturanti/Maturanti.jpg

Najveći izgred je zabilježen na sisačkom kupalištu Zibel gdje je oko 18 sati više maturanata narušavalo javni red i mir. Oni su se pod vidnim utjecajem alkohola najprije verbalno, a potom i fizički sukobili, udarajući jedni druge rukama i nogama po glavi i tijelu, pri čemu je jedan od njih lakše ozlijeđen. Uhićeno je petero maturanata koji su bili pod utjecajem

Foto:  Ilustracija

Povodom jučerašnjeg obilježavanja Dana maturanata na području tri policijske postaje policijski službenici su postupali prema „slavljenicima“.

- Najveći izgred je zabilježen na sisačkom kupalištu Zibel gdje je oko 18 sati više maturanata narušavalo javni red i mir. Oni su se pod vidnim utjecajem alkohola najprije verbalno, a potom i fizički sukobili, udarajući jedni druge rukama i nogama po glavi i tijelu, pri čemu je jedan od njih lakše ozlijeđen. Uhićeno je petero maturanata koji su bili pod utjecajem alkohola od 1,29 do 2,68 promila te su dovedeni u Policijsku postaju Sisak gdje je nad njima provedeno istraživanje, nakon kojega je dvojici određeno zadržavanje u prostorijama policije do otriježnjenja, dok su ostali pušteni. Protiv svih je podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a kako je istraživanjem utvrđeno da je u ovom narušavanju sudjelovalo više osoba, policija radi i na njihovom pronalasku.

- Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj oko 18.20 sati maturantica pod utjecajem alkohola od 1,39 promila dvojici mlađih učenika bacila je školske torbe s knjigama u fontanu. Prekršajno je prijavljena zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Oko 14.45 sati policija je zaprimila dojavu da je jedan maturant Srednje škole Topusko skočio u jezero u Topuskom i da zbog alkoholiziranosti nije mogao sam izaći, već su mu u tome pomogli prijatelji. Pozvana je hitna medicinska pomoć te je on prevezen u Dom zdravlja u Gvozdu gdje mu liječnici nisu konstatirali tjelesne ozljede, već je pušten kući.



Stranica