OPREZ: Na autocesti prodavali "sumnjivi" nakit

Slika PU_SiM//vijesti/kovanice.jpg

U petak, 20. svibnja oko 15.30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Kutina su na autocesti A3 zaustavili vozilo njemačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazila dva muškarca i jedna žena, stari 22 i 23 godine, svi državljani Rumunjske. Pregledom vozila policijski službenici su uočili više komada nakita žute boje nalik na zlato, radi čega su rumunjske državljane prepratili u Policijsku postaju Kutina radi daljnjih postupanja.

Foto:  Ilustracija

U petak, 20. svibnja oko 15.30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Kutina su na autocesti A3 zaustavili vozilo njemačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazila dva muškarca i jedna žena, stari 22 i 23 godine, svi državljani Rumunjske. Pregledom vozila policijski službenici su uočili više komada nakita žute boje nalik na zlato, radi čega su rumunjske državljane prepratili u Policijsku postaju Kutina na daljnje postupanje.

Po sudskom nalogu njihov je automobil pretražen te je pronađeno 29 prstenova i jedna ogrlica nalik na zlatni nakit, a daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je jedan od njih u Rumunjskoj kupio taj nakit te ga prodavao na zagrebačkom području i na autocesti, čime je počinio prekršaj iz Zakona o strancima.

Uz optužni prijedlog je doveden na prekršajni sud gdje mu je rješenjem suda izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske, dok je za drugo dvoje rumunjskih državljana zbog sumnje u opravdanost i svrhu njihovog ulaska u Hrvatsku, te vjerojatno činjenje istih ovakvih radnji, od strane Policijske postaje Kutina izdano rješenje o otkazu boravka u Hrvatskoj.

 

Savjetujemo građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične ulične prodaje raznih proizvoda, naročito predmeta nalik na nakit koji nepoznate osobe nude na prodaju po znatno nižim cijenama. Treba imati na umu da se samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih.

- Osobe koje nude nakit na prodaju pitajte tko su i od kuda dolaze, a vrlo je važno zapamtiti njihov izgled, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke i sl.).

- Također treba zapisati registracijsku oznaku vozila kojim se koriste te boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.

Posumnjate li u takve osobe, a posebice ako je riječ o činjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192.



Stranica