Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca završili u zatvoru

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Uhicen_lisice.jpg

Prilikom postupanja i izdane zapovjedi da prestanu s vrijeđanjem i omalovažavanjem, na što su se obojica oglušila, policijski službenici su ih uhitili, no tom su prilikom obojica pružala jak otpor, a 22-godišnjak je i jednom policijskom službeniku pokidao košulju te drugu dvojicu policajaca udarao nogama. Trojica policijskih službenika u svladavanju otpora i uhićenju ove dvojice lakše su ozlijeđena, no uz uporabu sredstava prisile doveli su ih u Policijsku postaju Sisak gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Foto:  Ilustracija

U petak, 27. svibnja oko 17.30 sati na terasi ugostiteljskog objekta na tržnici Caprag u Sisku, 22-godišnji i 31-godišnji Siščani pod utjecajem alkohola vrijeđali su i omalovažavali policijske službenike koji su u tom ugostiteljskom objektu postupali po dojavi djelatnice kako ima problema s dvojicom gostiju.

Prilikom postupanja i izdane zapovjedi da prestanu s vrijeđanjem i omalovažavanjem, na što su se obojica oglušila, policijski službenici su ih uhitili, no tom su prilikom pružali jak otpor, a 22-godišnjak je i jednom policijskom službeniku pokidao košulju te drugu dvojicu policajaca udarao nogama. Trojica policijskih službenika u svladavanju otpora i uhićenju ove dvojice lakše su ozlijeđena, no uz uporabu sredstava prisile doveli su ih u Policijsku postaju Sisak gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Prilikom dovođenja 22-godišnjak je u službenom policijskom vozilu nogom udario u zatvoreno staklo stražnjih vrata te ga razbio, a izbio je i okvir stakla i tzv. leptir staklo.

U subotu, 28. svibnja obojica su zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika uz optužni prijedlog dovedena na prekršajni sud te im je rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru od 15 dana, nakon čega su i predani u Zatvor u Sisku.

Zbog kaznenih djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti te uništenja i oštećenja tuđe stvari, protiv 22-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava.



Stranica