Prekršajno prijavljeni po Zakonu o oružju

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/Oruz05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su jučer, 16. lipnja po sudskom nalogu pretražili obiteljsku kuću 58-godišnjeg muškarca u mjestu Desno Trebarjevo, općina Martinska Ves te su pronašli

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Sisak su jučer, 16. lipnja po sudskom nalogu pretražili obiteljsku kuću 58-godišnjeg muškarca u mjestu Desno Trebarjevo, općina Martinska Ves, te su pronašli i oduzeli vojnu pušku, 173 komada raznog streljiva i nož za automatsku pušku, a što je nepovlasno posjedovao. Također, nadzorom čuvanja registriranog oružja kod njegovog 29-godišnjeg sina utvrđeno je da oružje i streljivo ne čuva sukladno Zakonu o oružju te je od sina oduzet lovački pištolj s dva spremnika, lovačka puška, 42 komada pripadajućeg streljiva te oružni list. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju obojica će biti prekršajno prijavljeni.   

 

Pretragom obiteljske kuće 43-godišnjeg muškarca u Voloderu, općina Popovača, kutinski su policajci jučer, 16. lipnja pronašli i oduzeli 125 komada streljiva. Tom je prilikom utvrđeno da on na dozvolu posjeduje pušku koja se ne nalazi kod njega već ju je ostavio kod svog 46-godišnjeg rođaka, a koji nema odobrenje za nabavu oružja. Pretragom kuće kod 46-godišnjaka u mjestu Baćin, općina Hrvatska Dubica, pronađena je i oduzeta rečena puška kao i oružni list 43-godišnjaka te 22 komada raznog streljiva i vojni nož.  Obojica će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju biti prekršajno prijavljeni.   

 

Po istom zakonu prekršajno će biti prijavljen i 33-godišnji muškarac iz mjesta Timarci, općina Sunja, kod kojeg su također jučer, 16. lipnja pretragom pronađene i oduzete dvije puške i 195 komada raznog streljiva, a što je nepovlasno posjedovao. 



Stranica