Troje ozlijeđenih u prometnoj nesreći na autocesti

Slika PU_SiM/vijesti/2010/autopolicsirena.jpg

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 23. lipnja oko 1 sat iza ponoći na 118 kilometru južne strane autoceste Bregana – Zagreb – Bajakovo (u smjeru Slavonskog Broda), kod Lipovljana, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Naime, 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljajući najvjerojatnije neprilagođenom brzinom osobnim automobilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka nije se na vrijeme uspio zaustaviti te je svojim vozilom udario u osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka, a koji je zbog prometne nesreće bio zaustavljen ispred njega.

Od siline udara vozilo austrijskih oznaka je odbačeno te je udarilo u osobno vozilo švicarskih nacionalnih oznaka, a kojim je u istom smjeru lijevom prometnom trakom upravljao 34-godišnji bosanskohercegovački državljanin.

U ovoj nesreći teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život zadobio je srpski državljanin, 32-godišnji putnik u vozilu bosanskohercegovačkih oznaka, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili putnik iz istog vozila, 41-godišnji srpski državljanin te putnik iz vozila austrijskih oznaka, 43-godišnji bosanskohercegovački državljanin.

Svim unesrećenima liječnička je pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, a policijski službenici Postaje prometne policije Kutina će zbog izazivanja ove prometne nesreće protiv 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine podnijeti kaznenu prijavu.



Stranica