Oštetio državni proračun za 682 044 kune

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni od početka siječnja 2008. do kraja srpnja 2009. godine nije vodio poslovne knjige, evidencije i drugu dokumentaciju koje je prema zakonu bio dužan voditi. Također je utvrđeno da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku manje obračunao i prijavio poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit te

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave su proveli kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim muškarcem iz Zagreba koji je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Hrvatskoj Kostajnici na štetu proračuna Republike Hrvatske počinilo kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni od početka siječnja 2008. do kraja srpnja 2009. godine nije vodio poslovne knjige, evidencije i drugu dokumentaciju koje je prema zakonu bio dužan voditi.

Također je utvrđeno da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju tvrtku manje obračunao i prijavio poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit te manje obračunao doprinose iz i na plaću.

Na taj je način za svoju tvrtku pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 682 044 kune.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen.



Stranica