Dvije krađe počinjene na željezničkim prugama

Policijski službenik Policijske postaje Glina je u Dvorskoj ulici u Glini, na željezničkoj pruzi koja nije u funkciji, zatekao 49-godišnjeg Glinjanina koji je sa željezničkih pragova odvrtao vijke i pločice koje spajaju tračnice. Uhićen je te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je tijekom prijepodnevnih sati toga dana demontirao i ukrao ukupno 56 metalnih pločica i 112 metalnih vijaka, što je od njega oduzeto. Odgovorni u HŽ-u materijalnu štetu procjenjuju na 873 kune te je 49-godišnjak kazneno prijavljen zbog krađe.

Policijski službenik Policijske postaje Glina je u Dvorskoj ulici u Glini, na željezničkoj pruzi koja nije u funkciji, zatekao 49-godišnjeg Glinjanina koji je sa željezničkih pragova odvrtao vijke i pločice koje spajaju tračnice. Uhićen je te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je tijekom prijepodnevnih sati tog dana demontirao i ukrao ukupno 56 metalnih pločica i 112 metalnih vijaka, što je od njega oduzeto. Odgovorni u HŽ-u materijalnu štetu procjenjuju na 873 kune te je 49-godišnjak kazneno prijavljen zbog krađe.

 

Od početka srpnja do početka kolovoza na dionici željezničke pruge Gornja Gračenica – Popovača nepoznati počinitelj je sa stupova elektro kontaktne mreže presjekao bakrene vodiče uzemljenja u ukupnoj dužini od 82 metra. Odgovorni u HŽ-u materijalnu štetu procjenjuju na oko 13 tisuća kuna, a kutinska policija traga za počiniteljima ove krađe.



Stranica