Provale u vikendice

Slika PU_SiM/Vijesti/2011/Provalnik3.jpg

Kutinska policija zbog teške krađe traga za nepoznatim počiniteljima koji su od 10. do 14. kolovoza u Mramor brdu u mjestu Ciglenica na području općine Popovača

Foto: Ilustracija 

 

Kutinska policija zbog teške krađe traga za nepoznatim počiniteljima koji su od 10. do 14. kolovoza u Mramor brdu u mjestu Ciglenica na području općine Popovača, nasilno ušli u vikend-kuću 70-godišnjeg vlasnika i ukrali oko 20 litara vina, tri litre raznog alkoholnog pića i bakrenu leđnu špricu, čime je vlasnik oštećen za oko 1 200 kuna, dok je iz vikendice 74-godišnjeg vlasnika ukradena električna brusilica vrijednosti oko 400 kuna.

 

U protekla dva tjedna u Ulici traminaca u mjestu Voloder, općina Popovača, nepoznati je počinitelj razvalio ulazna vrata i vrata podruma vikendice 50-godišnje vlasnice, ispreturao stvari te se udaljio ništa ne ukravši, dok je u protekla dva dana u Ulici belavine u mjestu Stružec nasilno otvorio troja vrata na vikendici 63-godišnjeg vlasnika gdje također ništa nije ukrao.  

 

Od 13. do 15. kolovoza u Ulici belavine u mjestu Stružec, općina Popovača, nepoznati je počinitelj s otvorene terase vikend-kuće ukrao oko 700 kilograma krumpira i tri vreće vapna. Od oštećenog 42-godišnjeg vlasnika, koji štetu procjenjuje na oko 3 tisuće kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

 

Provala u vikendicu zabilježena je i na području Siska. Naime, nepoznati je počinitelj u protekla tri tjedna u mjestu Lonja, provalio u sanitarni čvor vikend-kuće vlasništvo 72-godišnje Zagrepčanke gdje ništa nije ukrao te je pokušao provaliti u vikend-kuću u čemu nije uspio. 



Stranica