Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 8. do 15. kolovoza 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 80 kaznenih djela, od kojih su 40 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak događaja u proteklih tjedan dana 

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 8. do 15. kolovoza 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 80 kaznenih djela, od kojih su 40 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 27 počinjeno je na području Siska, potom 22 na području Kutine, osam na području Novske, šest na području Hrvatske Kostajnice, po pet na području Petrinje, Gline i Gvozda, dva na području Sunje dok na području Dvora kaznena djela nisu zabilježena.

Zabilježeno je 27 krađa, 20 teških krađa, 14 prijetnji, četiri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, po dva nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, zlouporabe opojnih droga i utaje te po jedno nasilničko ponašanje, nasilničko ponašanje u obitelji, teška tjelesna ozljeda, prijevara, protuzakonit lov i krađa po Zakonu o energiji.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom produženog vikenda zabilježeno je 28 djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 17 narušavanja javnog reda i mira, od kojih sedam na području Siska, tri na području Kutine, po dva na području Petrinje i Gline te po jedno na području Sunje, Novske i Gvozda, dok na području Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju su sudjelovala 24 počinitelja, od kojih su petorica bili pod utjecajem alkohola, dva su zadržana u prostorijama policije, a jedan je počinitelj uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

U deset slučajeva javni red i mir narušen je svađom i vikom, u četiri slučaja fizičkim sukobom, u dva slučaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te u po jednom slučaju držanjem životinja bez nadzora i puštanjem preglasne glazbe.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom produženog vikenda  evidentirano je sedam narušavanja, za što je prijavljeno deset počinitelja.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 15 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u sedam slučajeva na području Kutine, u po dva slučaja na području Siska, Novske i Petrinje te u po jednom slučaju na području Sunje i Dvora, dok na području Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovao je 21 počinitelj, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola, po pet ih je uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud te zadržano u policijskoj postaji, dok je jedan temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, u kojima je sudjelovalo osam počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama je evidentirano 26 prometnih nesreća, od kojih devet na području Kutine, četiri na području Siska, po tri na području Novske i Gline, po dvije na području Petrinje i Gvozda te po jedna na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Dvora.

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 12 nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba teško, a 13 lakše ozlijeđeno, dok je u 14 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U dvije prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja te je naknadnim radom pronađen jedan vozač dok se za  drugim još traga.

Najviše prometnih nesreća i to šest dogodilo se zbog nepropisne brzine, zatim po četiri zbog nedržanja strane kretanja i nedržanja potrebnog razmaka, tri zbog nepoštivanja prednosti prolaska itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je utorkom - osam, zatim subotom - pet, srijedom – četiri, četvrtkom – tri te ponedjeljkom, petkom i nedjeljom - po dvije prometne nesreće.

U pet prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to na području Siska, Kutine, Novske, Gline i Hrvatske Kostajnice.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 12 nesreća se dogodilo u dane produženog vikenda. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su tri krijumčarenja preko državne granice koje su počinila dva švedska i jedan hrvatski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 64 kutije cigareta i osam litara rakije.

Nezakoniti prelasci i povrede državne granice proteklog tjedna nisu evidentirane.



Stranica