Sisak: Opće opasna radnja

Slika PU_SiM/vijesti/2010/stoppolicijatraka.jpg

Foto: Ilustracija

U srijedu, 17. kolovoza oko 17.10 sati Policijskoj postaji Sisak dojavio je 54-godišnji Siščanin da se nalazi u kući u mjestu Suvoj u kojoj je njemu poznati muškarac pucao u krevet na kojem je on ležao.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici utvrdili su istinitost dojave, a alkotestiranjem prijavitelja utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 2,71 promil.

Očevidom je utvrđeno da su prema oštećenom, dok je spavao u krevetu na katu kuće, iz neutvrđenih razloga ispaljena dva hica te je jedno zrno pronađeno u jastuku, a drugo u madracu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 48-godišnjakom s područja Novske, za kojeg je oštećeni naveo da je pucao na njega, utvrđeno je da on nije počinitelj ovog kaznenog djela.

Međutim, budući da je pretragom njegove kuće i automobila pronađeno devet komada raznog streljiva koje je nepovlasno posjedovao protiv njega je podnesen optužni prijedlog po Zakonu o oružju.

Daljnjim radom policije, uhićen je 41-godišnjak s područja Novske te je provedenim kriminalističkim istraživanje utvrđeno da je on počinio ovo kazneno djelo, a pištolj je nakon izvršenja bacio u Savu u mjestu Puska.

Uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom 41-godišnjak je doveden u istražni odjel Županijskog suda u Sisku gdje je nakon saslušanja pušten na slobodu.



Stranica