Krađe iz radnih strojeva

Postupajući po dojavi građana da je pored parkiranih radnih strojeva u Ulici Kutanija u Potoku, općina Popovača, uočena nepoznata osoba, policijski službenici

Postupajući po dojavi građana da je pored parkiranih radnih strojeva u Ulici Kutanija u Potoku, općina Popovača, uočena nepoznata osoba, policijski službenici Policijske postaje Kutina su jučer, 7. rujna oko 3 sata, u blizini radnih strojeva, u polju u osobnom automobilu zatekli i uhitili dvojicu 18-godišnjaka s područja Popovače. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se njih dvojica ranije te noći popeli na kupolu parkiranog radnog stroja, otvorili čep rezervoara i pomoću gumenog crijeva u kanister istočili oko 10 litara goriva. Pretragama njihovih kuća i vozila u kojem su zatečeni pronađena su četiri plastična kanistra i crijevo. Zbog pokušaja ove teške krađe obojica će biti kazneno prijavljeni.

 

Jučer, u poslijepodnevnim satima u šumi u mjestu Trstenica, općina Gvozd, nepoznati je počinitelj iz nezaključanih spremnika dva parkirana traktora, ukrao oko 100 litara goriva i mehaničarski alat, a potom je s cjepača za drva, koji je bio prikopčan za jedan od traktora, demontirao i ukrao pumpu, razvodnik i cilindar. Od oštećenog 41-godišnjaka iz Vojnića, koji štetu procjenjuje na oko 5 tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.



Stranica