Alkoholizirani vozači izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/10-11-000.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 22. prosinca, oko 16.45 sati, u ulici Ferde Hefelea u Sisku, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreću je izazvao 36-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila udario u automobil kojim je ispred njega upravljala 70-godišnjakinja. U ovoj prometnoj nesreći 70-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 19.15 sati, u ulici Ante Starčevića u Mošćenici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 41-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,75 promila. Izlaskom s parkirališnog prostora udario je u parkirano vozilo. Do otriježnjena je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Dva sata kasnije, u mjestu Gornja Gračenica, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljao automobilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 2,97 promila. Uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku i sletio u odvodni kanal. Vozač je lakše ozlijeđen, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Idućeg dana, oko 13.50 sati u Ulici kneza Trpimira u Kutini, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 57-godišnjak upravljao automobilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 2,37 promila. Na parkirališnom prostoru udario je u propisno parkirani automobil. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U nedjelju, 24. prosinca oko 11 sati, u mjestu Gornji Vukojevac, dogodila se prometna nesreća koju je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila izazvao 52-godišnjak. Izgubio je nadzor nad vozilom, sišao van kolnika i udario u metalnu zaštitnu ogradu. Protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Idućeg dana, oko 23 sata u Osječkoj ulici u Novskoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 27-godišnjak upravljao automobilom novogradiških registracija pod utjecajem alkohola od 1,7 promila. Prešao je na suprotnu prometnu traku i udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U utorak, 26. prosinca oko 17.30 sati u Ulici kralja Tomislava u Mošćenici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 33-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,67 promila. Udario je u vozilo kojim je u suprotnom smjeru upravljala 43-godišnjakinja. Nakon toga napustio je mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila