​Alkoholizirani vozači na prometnicama

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/10-11-000.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 15. prosinca oko 21 sat, u ulici Stjepana Radića u Petrinji, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili automobil bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola od 2,81 promil upravljao 49-godišnjak. Uhićen je i doveden nadležnom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1350 eura.

Idućeg dana, oko 2.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Sisku u nadzoru prometa, zaustavljen je 43-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,14 promila upravljao automobilom zagrebačkih registracija. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje i protiv njega slijede optužni prijedlozi nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 21.40 sati, u ulici Kutinska Lipa u Kutini, zaustavljen je automobil kutinskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 2 promila upravljao 66-godišnjak. Desetak minuta kasnije, u mjestu Husain, na kutinskom području, zaustavljen je automobil kutinskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 2,2 promila upravljao 44-godišnjak. Do otriježnjenja su smješteni u posebnu prostorije nadležne policijske postaje i protiv njih slijede obavijesti o počinjenom prekršaju.

Nadalje, oko 23 sata, u Ulici kralja Tomislava u Novskoj, zaustavljen je 26-godišnjak koji je upravljao automobilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,55 promila. Prilikom postupanja vrijeđao je policijske službenike. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležn0m Općinskom sudu.

Pola sata kasnije, u mjestu Struga Banska, općina Dvor, u kontroli prometa zaustavljen je 58-godišnjak koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,71 promil. Daljnjom kontrolom utvrđeno je da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole. Do otriježnjena je smještan u posebne prostorije nadležne policijske postaje te protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelu, 17. prosinca oko 18 sati, u Ulici kneza Trpimira u Kutini, zaustavljen je automobil sisačkih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,92 promila upravljao 29-godišnjak. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, nakon čega je prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila