Bježali policiji pa završili na sudu

Slika PU_SiM/Vijesti/2013/Nove/Pistolj i lisice.jpg

U nedjelju u dva sata u noći, prilikom nadzora prometa na raskrižju Ulice kralja Tomislava i Borisa Brnada u Sisku, policijski službenik Postaje prometne policije Sisak je svjetlećom STOP tablicom zaustavljao osobni automobil, sisačkih registracijskih

U nedjelju u dva sata u noći, prilikom nadzora prometa na raskrižju Ulice kralja Tomislava i Borisa Brnada u Sisku, policijski službenik Postaje prometne policije Sisak je svjetlećom STOP tablicom zaustavljao osobni automobil, sisačkih registracijskih oznaka, međutim vozač automobila nije postupio po znaku već je bez zaustavljanja nastavio vožnju.

Policijska ophodnja je sustigla automobil u Šprišićevoj ulici gdje se automobil zaustavio, a vozač se počeo pješice udaljavati od njega unatoč izrečenoj zapovjedi da stane.

Kako bi ga spriječili da pobjegne policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu), pri čemu im je s leđa prišao njegov suvozač iz automobila i fizički nasrnuo na njih.

Oba počinitelja su uhićena i dovedena u policijsku postaju pri čemu su vrijeđali i omalovažavali policijske službenike.

Utvrđeno je da se radi o dvojici Siščana u dobi od 45 i 43 godine.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika dovedeni su na nadležni Prekršajni sud.



Stranica