Dan otvorenih vrata u Petrinji

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/prevencija/Dan otvorenih vrata u Petrinji 2023/naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja za zanimanje policajac/policajka

Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas, 23. svibnja, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji s predstavnicima pravosudne policije, održali Dan otvorenih vrata te tako nastavili s kampanjom „Postani policajac/policajka“.  

Posjetiteljima su putem promo pultova predstavljeni rodovi policije, kao i vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Prisutni su imali mogućnost pogledati i osobno pokušati proći poligon za provjere tjelesne i motoričke sposobnosti budućih policajki i policajaca.  

Specijalistički tim interventne policije je pokazao pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te pokaznu vježbu taktičke radnje kretanja s dugim i kratkim oružjem uz korištenje balističke opreme prilikom hvatanja počinitelja kaznenih djela u otvorenom i zatvorenom prostoru.

Najatraktivnija je svakako bila četveronožna inspektorica Lisa – specijalizirani pas za pronalazak eksploziva.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upis učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa.

Stranica