Dnevni događaj - sažetak

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djelo od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, po tri na području Petrinje i Gvozda te po jedno na području Kutine i Sunje. Počinjeno je šest krađa, tri teške krađe, dvije prijetnje te po jedna teška tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari. 
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva počinitelja. Po jedno narušavanje počinjeno je na području Siska i Petrinje. U oba slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom.
 
Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, četiri na području Siska, tri na području Kutine, dvije na području Gvozda, te po jedna na području Novske, Petrinje, Dvora i Hrvatske Kostajnice. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, jedna je zadobila teške tjelesne ozljede i jedna lakše. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede i dvije lakše tjelesne ozljede dok, je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće i to u jednoj na području Siska i na području Gvozda vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je jedan pronađen, a za jednim se još uvijek traga. U nesreći na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,85 i 1,74 promila. 
 
Na sisačkom području na odlagalištu deponija u Topolovcu, građanin je pronašao 17 lovačkih patrona, granatu i 28 komada streljiva, koje su preuzeli policijski službenici.

Stranica