Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, dva na području Kutine i jedno na području Sunje. Počinjeno je pet krađa te po jedna teška krađa, prijetnja i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno na području Siska fizičkim napadom te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, za što je prijavljen muškarac pod utjecajem alkohola od 2,33 promila.

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, dvije na području Siska te po jedna na području Novske i Gline. U jednoj nesreći je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, a jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta.

U mjestu Brđani Cesta, na području Sunje, u šumi je pronađena mina za ručni bacač M-57, koju je s mjesta pronalaska uklonio policijski službenik protueksplozijske zaštite.

U utorak, 26. veljače u poslijepodnevnim satima u mjestu Gornji Javoranj, općina Dvor, nepoznata osoba je palila travu i biljni otpad te se vatra zbog vjetra proširila na obližnju štalu i dvorišnu prostoriju 83-godišnjeg vlasnika. Požar su ugasili vatrogasci mjesnog DVD-a te slijedi obavljanje očevida i rad na utvrđivanju osobe koja je izazvala požar.

Evidentirano je šest požara na otvorenim prostorima i to dva na području Donjih Kukuruzara te po jedan na području Petrinje, Gline, Topuskog i Dvora. Izgorjela je suha trava i biljni otpad, a materijalne štete nije bilo.



Stranica