Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji. Po pet kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Kutine, tri na području Novske, a jedno na području Petrinje. Počinjeno je pet krađa, od kojih su četiri male vrijednosti, zatim četiri oštećenja tuđe stvari, dvije prijetnje te po jedna iznuda u pokušaju, izrazito teška tjelesna ozljeda i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, dva na području Petrinje i jedno na području Hrvatske Kostajnice, za počinjenje kojih je prijavljeno osam počinitelja. Svi prekršaji počinjeni su fizičkim sukobom.

Na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća, četiri na području Petrinje te po tri na području Siska i Kutine. U dvije nesreće s ozlijeđenima su tri osobe, vozač i putnica u vozilu i vozačica motocikla, zadobili teške tjelesne ozljede opasne za život, dok je u preostalih osam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Siska vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen. Također je u pet prometnih nesreća, tri na području Siska te po jednoj na području Kutine i Petrinje, sudionicima utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija bila je 1,78 promila.

Policiji u Gvozdu građanin je dragovoljno predao poluautomatsku pušku u korodiranom stanju, a petrinjskoj policiji su predane tri ručne bombe. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, građani koji su ih predali neće snositi sankcije.

Stranica