Dnevni događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Po dva kaznena djela počinjena su na području Siska, Kutine i Petrinje, a po jedno na području Novske i Gvozda. Počinjene su četiri krađe te po jedna teška krađa u pokušaju, oštećenje tuđe stvari, nametljivo ponašanje i teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

Na području Petrinje je zabilježeno jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obnašanja službene dužnosti, za što je prijavljen jedan počinitelj. 

Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to na području Kutine i Petrinje. 

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, građanin je policiji u Sisku dragovoljno predao pušku, revolver, dvije topničke granate 20mm, jednu trenutnu tromblonsku minu i 141 komada raznog streljiva. 

Evidentirana su četiri požara na otvorenim prostorima, dva na području Petrinje te po jedan na području Kutine i Novske, u kojima je izgorjelo nisko raslinje, trava i korov te materijalne štete nije bilo.

Stranica