Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji. Po šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Novske, pet na području Kutine te po jedno na području Sunje, Gline i Gvozda. Počinjeno je 12 krađa, pet teških krađa te po jedna utaja, tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.
 
Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, za počinjenje kojih su prijavljena četiri počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Kutine i jedno na području Siska. U dva slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, a u jednom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti.
 
Na prometnicama se dogodilo 14 prometnih nesreća, četiri na području Novske, tri na području Siska, po dvije na području Kutine, Gline i Hrvatske Kostajnice te jedna na području Sunje. U četiri nesreće s ozlijeđenima je jedna osoba (biciklistica) zadobila teške tjelesne ozljede, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. U dvije nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja te je jedan naknadno pronađen. U tri prometne nesreće, po jednoj nesreći na području Siska, Kutine i Novske, vozačima je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija bila je 1,15 promila.
 
Prilikom čišćenja kuće u Krivaju, mjestu pored Lipovljana, građanin je pronašao četiri ručne bombe, koje su radi uništenja preuzeli policijski službenici. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ građanin je sisačkoj policiji dragovoljno predao 69 komada streljiva.
 
U petak, 12. travnja u popodnevnim satima, došlo je do samozapaljenja metalnog dimnjaka na krovištu dvorišne prostorije u mjestu Slana, na petrinjskom području. Požar se proširio na krovište, koje je jednim djelom izgorjelo te je nagorio i dio fasade. Vatru su ugasili petrinjski vatrogasci, a vlasnik štetu procjenjuje na oko 8000 kuna.

Stranica