Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24 kaznena djela od kojih su njih 15 počinili nepoznati počinitelji. Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, po pet na području Gvozda i Petrinje, četiri na području Gline, dva na području Novske te po jedno na području Sunje i Kutine. Počinjeno je deset krađa, po četiri teške krađe i prijetnje, po dvije utaje i tjelesne ozljede te po jedna razbojnička krađa i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.  
 
Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira i to po dva na području Petrinje i Gline te po jedno na području Siska i Dvora. Prekršaji su počinjeni na naročito drzak način, fizičkim sukobom, vikom i galamom, vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti te puštanjem glasne glazbe, a za njih je prijavljeno šest počinitelja.
 
Na prometnicama se dogodilo 15 prometnih nesreća, po pet na području Siska i Kutine, tri na području Petrinje te po jedna na području Novske i Gline. U šest nesreća s ozlijeđenim osobama dvije su osobe, od kojih jedan motociklist, zadobile teške tjelesne ozljede, a šest osoba lakše, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Petrinje vozač je pobjegao s mjesta događaja i još uvijek nije pronađen. U pet nesreća, i to u dvije na području Siska te u po jednoj na području Gline, Novske i Kutine, kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 2,22 promila.  
 
Policiji u Kutini građanin je dragovoljno predao 19 komada pištoljskog streljiva, dok je novljanskoj policiji građanin predao automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika te 203 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi sankcije.
 
 

Stranica