Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji. Pet kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Petrinje te po jedno na području Novske, Gline i Gvozda. Počinjeno je šest krađa, tri prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari te po jedno ubojstvo u pokušaju, tjelesna ozljeda, teška krađa i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari u pokušaju.

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, dva počinjena na području Siska te po jedno na području Kutine, Novske i Gline, za koja je prijavljeno šest počinitelja. U po dva slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom te vikom i galamom, a u jednom slučaju vikom i galamom te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti. 

Na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća i to pet na području Siska, po dvije na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice i jedna na području Gline, a u kojima je nastala samo materijalna šteta. U tri nesreće sudionici su pobjegli s mjesta događaja te su dva odbjegla vozača naknadno pronađena. U po jednoj nesreći na području Siska, Petrinje i Gline vozačima je utvrđena alkoholiziranost od 1,98, 1,57 i 2,45 promila, dok se vozač iz prometne nesreće u Hrvatskoj Kostajnici odbio podvrgnuti ispitivanju alkoholiziranosti.

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ građanin je policiji u Kutini dragovoljno predao 360 komada raznog streljiva.

Stranica