Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 23 kaznena djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 11 kaznenih djela, sedam na području Kutine, dva na području Gline te po jedno na području Novske, Petrinje i Gvozda. Počinjeno je devet krađa, četiri prijetnje, po dva oštećenja tuđe stvari, prijevare i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te po jedna teška krađa, teška tjelesna ozljeda iz nehaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari u pokušaju.
 
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena dva počinitelja. Po jedno narušavanje počinjeno je na području Siska i Novske. U jednom slučaju prekršaj je počinjen fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, a u drugom slučaju reproduciranjem glasne glazbe.  
 
Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća, pet na području Siska, tri na području Kutine te po jedna na području Novske, Petrinje i Gline. U jednoj nesreći su dvije osobe smrtno stradale, jedna je zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život, a jedna osoba teške tjelesne ozljede. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život, dvije su osobe teško ozlijeđene, a dvije lakše, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao s mjesta događaja i za njim se traga, a u dvije nesreće na sisačkom području vozačima je utvrđena alkoholiziranost od 1,47 i 2,18 promila. 
 

Stranica