Dnevni događaji – sažetak

Tijekom proteklog razdoblja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su pet počinili nepoznati počinitelji. Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska te po jedno na području Kutine i Petrinje. Počinjene su tri krađe te po dvije prijetnje, oštećenja tuđe stvari i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno osam počinitelja. Po dva narušavanja počinjena su na području Siska i Gline te po jedno na području Kutine i Petrinje. U tri slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom, u jednom slučaju vikom i galamom i točenjem alkoholnih pića pijanim osobama, u jednom slučaju točenjem alkoholnih pića pijanim osobama i u jednom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem moralnih osjećaja građana.
 
Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća, pet na području Siska, tri na području Kutine, dvije na području Novske te po jedna na području Petrinje i Gvozda. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenima četiri osobe zadobile su teške tjelesne ozljede (od kojih jedan pješak i jedan motociklist) i četiri osobe lakše tjelesne ozljede, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Kutine i Novske vozači su pobjegli s mjesta događaja i za njima se traga, a u jednoj nesreći na području Siska i Gvozda kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 2,17 i 0,97 promila.
 
U mjestu Sunja građanin je izorao topničku granatu koja je na mjestu pronalaska po policijskom službeniku protueksplozijske zaštite uništena. Policiji u Sunji građanka je dragovoljno predala ručnu bombu, koju je radi uništenja preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Stranica